Inima nemiloasa
ochi de gheata
asculta-mi ruga:

iubeste neincetat
iubeste fara frica
iubeste pan-la final

Versuri by Maria


joi, 2 ianuarie 2014

In Love With a Zombie - Capitolul 4 - What I've Done

                  



 Cum naiba m-am bagat in asta? m-am gandit, in timp ce-mi potriveam pasii cu a-i lu Laur. Simplu. M-a amenintat ca pune filmarea pe YouTube. Intotdeauna la mijloc era nenorocita aia de filmare. De parca nu-mi ajungeau toate problemele mele, acum trebuia sa ma bage si-n ale lui. 

-Stai aici, imi ordona, intrand intr-o casa parasita - cel putin, asa parea. 


Am ramas pe loc, cuprizandu-mi trupul cu bratele. Nu din cauza c-ar fi frig, ci fiindca aveam un presentiment rau. Nu-mi placea deloc locul asta. Era pustiu. 


Laur a aparut in pragul usii, facandu-mi semn sa intru. M-a trantit pe-un fotoliu jerpelit, el alegand sa ramana in picioare. Intre timp, un barbat isi facu aparitia dintr-o alta camera, fiind tot invaluit intr-o mantie verde-pal. M-a privit cu curiozitate, adresandu-i un zambet lui Laur. Acesta si-a dat ochii peste cap, chicotind, dupa care s-a facut nevazut.


-Deci tu ai gasit mica mea comoara, zise , zambindu-mi prietenos.


-Nu stiu la ce te referi.


Si-a dus mana la barbie, mangaindu-si barba carunta. Se plimba putin prin camera, dupa care se opri, privindu-ma cu niste ochi ca de caine turbat. Si-a deschis gura, scotand la iveala un sir de dinti galbeni, prin care se plimbau viermi - bleah! Mi-a respirat in fata, facandu-mi stomacul sa mi intoarca pe dos. Duhnea oribil. A canalizare, mancare stricata, si animale moarte.


M-am impins in fotoliu, incercand sa ma feresc de respiratia lui, da' se apropia si mai mult. De-odata am simtit ceva slinos si umed pe obrazul meu, dandu-mi seama ca era limba lui.


-Delicioasa, imi sopti la ureche inainte de-a pleca.


-Iach! Mi-am sters scarbita obrazul cu tricoul, apoi m-am avantat spre fereastra, vrand sa vad ce fac cei doi. Barbatul in mantie scotea un fel de medalion din buzunarul mantiei, inmanandu-i-l lui Laur, dupa care isi intinse un deget spre cer, zicandu-i ceva. Laur a incuviintat, mangaind medalionul. Apoi barbatul a disparut. S-a evaporat chiar in fata ochilor mei, ca si cum nu fusese acolo niciodata.


Laur si-a intors privirea spre fereastra, asa ca m-am lasat repede in jos, tarandu-ma inapoi la fotoliu.


-Plecam! ma anunta, intrand.


L-am urmat la masina, prin padurea pustie, dupa care m-am urcat in spate, punandu-mi castile in urechi.In ce naiba m-ai bagat, Laur?


Drumul inapoi in Bucuresti a durat vreo cinci ore, ajungand acasa la unu noaptea. Julieta dormea, si chiar de-ar fi fost treaza, nu cred c-ar fi zis nimic. Pentru ea Laur era o ''dulceata'' de baiat. M-am dus in camera mea, bagandu-ma la dus. Dupa ce-am scapat de mirosul ala oribil, m-am bagat in pat, mintea zburandu-mi la Andy. Oare ce facea? Dormea sau era in cautare de mancare?


Probabil ca a doua varianta, avand in vedere ca trebuia sa vaneze noaptea. Ziua ar fi fost prea batator la ochi. 


Ma intreb ce gust o avea carnea umana...?


Doamne, la ce puteam sa ma gandesc! 


Mi-am imbratisat ursuletul - Domnu' Papitoi - , rememorand ultima saptamana. Eu si fetele am organizat o petrecere in cinstea noii vieti a lui Andy - unde i s-a servit carne cruda, pe care a varsat-o pe rochia Reylei de la Paris. A facut un scandal monstru, fugarindu-l pe saracu' Andy prin toata casa, c-o tigaie. Am aflat de asemenea, ca Zombie mananca numai carne umana. Care trebuie sa fie si proaspata. Ceea ce inseamna ca de fiecare data cand ii e foame, trebuie sa muste un om. Din fericire pentru el, si pentru noi, nu-i nevoie sa-l omoare. Saliva Zombie-lor produce un fel de amorteala, victima nesimtind durerea din momentul muscaturii, dupa care cu doar cateva picaturi din sangele lui, rana se vindeca. Si pe deasupra, poate zapacii muritorii doar cu-n simplu zambet. Genu' de zapaceala, care te face sa-l vezi ca pe un inger sau stiu eu ce, de ajungi sa faci tot ce vrea el. Chestia asta am descoperit-o intr-o dupa-amiaza, cand tocmai isi terminase masa. Jucam Adevar sau Provocare, si la un moment dat, a provocat-o pe Lina sa-si toarne miere in par. Normal ca n-a fost de acord. Asa ca Andy si-a etalat zambetul ala sexy si mortal, zicandu-i ca n-are de ales. Si ghiciti ce? A facut-o. Si-a turnat tot borcanul de miere in par, ajungand sa fie urmarita de albine - de care a scapat fara sa-o intepe. Altfel n-ar mai fi fost o intamplare amuzanta, ci una de-a dreptul oribila.


Frate, cat am mai ras! Am ajuns sa ne tavalim pe jos, tinandu-ne cu mainile de burta. In timp ce Lina se plangea ca-i lipicioasa, si-l ameninta pe Andy c-o sa-l omoare in bataie. N-a fost asa, ci invers. Avantaj de-a fi Zombie, ce pot sa zic. Dupa care am avut un maraton de filme de groaza, la care eu si Reyla tipam ca descreieratele, fortandu-i pe Ashley si CC sa ne lipeasca gura cu scoci. Pentru asta am tabarat pe ei, avandu-i ca ajutoare pe Jinxx si JayBee. Andy si Jake admirand scena, indopandu-se cu floricele - ma rog, mai mult Jake.


A fost o saptamana distractiva. Care mi-a alungat toate grijile legate de mama mea. 


Am oftat, afundandu-mi in perna si lasand somnul sa ma traga in minunata lume a viselor.




                                                       * * *


Eram impreuna cu Andy, calarind un unicorn, cand afurisitu' de telofon m-a trezit.


-Sper sa fie ceva important, am mormait, pe jumatate adormita.


-Dupa parerea mea sunt destul de important, l-am auzit pe Andy la celalalt capat. Chicoti, adaugand: Mi-ai dus dorul, Chilotei?


-Il omor pe JayBee! M-am ridicat in sezut, strambandu-ma de una singura.


- Inca n-ai auzit-o pe-a mea, chicoti el.


-Nici nu cred ca vreau s-o aud.


- Ursulet cu chilotei. 


-Andy!


-Ne vedem intr-o juma' de ora in Cismigiu. Si imbraca niste ursuleti. 


-Sa vezi ce-ti fac cand ajung acolo! I-am inchis, ducandu-ma sa-mi fac siesta de dimineata. Dupa ce-am terminat, mi-am tras o pereche de pantaloni scurti, maieul de la el, cu autograful lui Marilyn, o pereche de tenesi cu BVB, si-am coborat jos. Julieta pregatise micul dejun - spaghete cu keceap - asa ca m-am pus pe infulecat.


-Mai usor, scumpo, sa nu te ineci.


-Scuze. Ma intalnesc cu fetele in juma' de ora, si d-aia ma grabesc.


- Okey, da' tot ai grija.


I-am zambit, reducand viteza.


-Ceva nou? m-am interesat. De cand imi daduse vestea aia, nu mai adusese deloc vorba de mama.


-Oarecum. Am angajat un avocat. 


-Pentru?


-Sa te tin langa mine. Mi-a zambit, asezandu-se si ea la masa. E posibil sa devin tutorele tau legal, daca ea nu e potrivita sa aiba grija de tine.


-Chiar?! m-am entuziasmat. Asta e grozav!


-E grozav, doar ca e greu sa dovedim ca te vrea inapoi doar pentru mostenire. E o actrita buna.


-Ce mostenire?


-Oh, scuze scumpo. Am uitat complet. Am aflat in urma cu doua zile ca tatal tau a deschis un cont pe numele tau, depunand bani inca din ziua in care te-ai nascut. Ar fi trebuit sa afli de asta la optispe ani. Numai atunci ai voie sa-i retragi.


-Asta e motivul pentru care ma vrea inapoi? Banii? Stiam cand spatele mastii de mama perfecta se ascunde un motiv, da' tot nu-mi puteam retine lacrimile. Ma voia pentru banii mei, nu pentru a se revansa pentru suferinta care mi-a provocat-o. Doar pentru bani. Niste nenorocite de harti, care pentru ea erau mai importante decat propiul copil.


Fi-ar sa fie! Chiar daca stiam ce persoana groaznica era, tot durea. Durea al naibii de tare.


Julieta m-a imbratisa, cerandu-si scuze. I-am zis ca nu-i vina ei. Ea era minunata. Mama mea era cea groaznica.


M-am clatit pe fata, inlaturand urmele de lacrimi, apoi mi-am conturat ochii cu creion negru. Am adaugat si niste fard negru, conturandu-mi buzele cu aceasi culoare. Mi-am luat telefonu', si-am plecat. Prietenii meu erau la prima intrare - cea cu ceasul - razand. JayBee avea ruj rosu pe obraz, si incerca s-o prinda pe Lina. Da' nu reusea, deoarece Ashley ii aparea mereu in cale. Reyla radea de pe banca, acompaniata de Jake si Jinxx, iar Andy statea in picioare. Avea bratele incrutisate la piept, amuzandu-se de cei trei. Pielea palida in contrast cu hainele negre si parul negru il facea sa semene cu-n inger, si sa nu mai spunem de ochii albastri, care-i sclipeau precum doua diamante in momentul cand imi intalni privirea. Zambi, inaintand spre mine.


-Ce face Ursuletu' meu cu chilotei? M-a saltat in brate, unindu-si buzele cu ale mele.Jur ca-n acel momentul aveam senzatia ca sunt in Rai, deoarece daca ar exista un astfel de loc, atunci asa ar trebui sa te simti. Plina de fericire si iubire. Sa n-ai nicio grija. Sa simti ca plutesti.


-Face bine, i-am zis, imediat ce m-a readus din nou cu picioarele pe pamant. Si daca-i mai zici o singura data asa, te va ucide.


Chicoti, cuifulindu-mi parul.


-Esti foarte dulce, Ursulet cu chilotei.


-Dulce pe naiba! Am inceput sa-l alerg, ajungand la un moment dat sa cadem amandoi peste florile din parc si sa ne rostogolim pe iarba.


Era deasupra mea, cu picioaarele si palmele de-o parte si de alta a corpului meu, zambindu-mi in felul ala sexy al lui.


-Sa nu-ti incerci farmecele pe mine, ca te tund la chelie.


Chicoti, apropiandu-si buzele de urechea mea.


-N-am nevoie de farmece ca sa te fac sa faci ce vreau. 


Am pufnit, dandu-mi ochii peste cap.


-Cum sa nu...!


Si-a ridicat o spranceana, si vazand ca nu-mi schimb privirea de Nu te cred! , s-a napustit asupra mea, sarutandu-ma. Primul meu instinct a fost sa-l dau la o parte. Eram intr-un parc plin de oameni pana la urma, numai ca-n clipa cand saruturile lui au coborat pe gat, iar degetele lui mi-au atins pielea, urcand usor pe sub maieu, am uitat complet unde sunt. Tot ce conta era el si faptul ca-l doream. 


Mi-am incolacit picioarele in jurul taliei lui, bagandu-mi degetele in parul lui. Imi simteam trupul in flacari, iar el era singurul care putea sa le stinga. Apoi dintr-o data totul s-a oprit. Andy s-a ridicat in picioare, zambind satisfacut. In timp ce eu respiram scandat, buimacita de cele intamplate. Mi-a intins mana, da' eu i-am refuzat-o, ridicandu-ma singura. Oamenii se holbau la noi, susotind, asa ca i-am ignorat, ducandu-ma la ceilalti. 


-Sunteti nebuni?! exclama Reyla.


-N-o baga in seama, a fost demential, se baga Lina.


-Inca putin si ajungeati sa v-o trageti, chicoti Ashley.


-Frate, esti tare! zise CC, tragandu-l intr-o imbratisare. Alaturandu-li-se si ceilalti baieti din formatie.


-Sunt mandru de tine, bravo!il felicita JayBee, alegandu-se cu-n cot in burta de la iubita lui. Au!


M-am trantit pe-o banca, trecandu-mi mana prin par, cand mi-a sunat telefonul.


-Da?


-Ne intalnim in fata blocului. Sa vii singura.


Ofta, bagandu-si mobilul inapoi in buzunar. La naiba cu tine, Laur!


-Trebuie sa plec, i-am anuntat, rupand-o la fuga.


-Hizy, stai! l-am auzit pe Andy strigandu-ma, dar nu m-am oprit. Am continuat sa alerg, incercand sa-i ignor vocea. Si era al naibii de greu.


Odata ajunsa in fata blocului, i-am observat masina lui Laur parcata la zece pasi de mine. M-am dus si i-am batut in geam, iar el mi-a deschis portiera din spate. M-am urcat, dupa care a pornit. Ca dupa sa opreasca brusc.


-Ce mama dracu'! injura, privind pe geam. Andy era in fata masinii.


Am coborat repede. Si Laur la fel.


-Parca erai mort, poponarule!


Asta ar fi trebuit sa fie momentul in care Andy il lua la bataie, numai ca el nu facea altceva decat sa ma priveasca. Si nu intr-un mod placut.


-Andy...am soptit, vrand sa-l ating, insa si-a ferit bratul, chipul devenindu-i rece.


-Sa nu ma mai atingi niciodata! 


-Andy, te iubesc!


-M-ai mintit. 


-Altceva, mortule? Trebuie sa ajungem undeva.


-E numai a ta, zise, zambindu-i lui Laur. Un zambet rece.


-Andy, te rog! Am vrut sa-l imbratisez, da' m-a aruncat la pamant. Dupa care a plecat. 


Nu, nu, nu! Nu mi se putea intampla asta! Nu!


Laur m-a apucat de brate si m-a trantit in masina. 


N-am protestat. Nu eram in stare.


Andy ma uraste...Andy ma uraste...Andy ma urate...



                                                         * * *



M-am trezit legata de-un scaun. Si era deja seara, luna plina zarindu-se printre crengile copacilor.


-Bun, vad ca te-ai trezit. Laur era sprijinit de-un copac, zambind. Scoase ceva din buzunar, realizand apoi ca era vorba despre medalionul care i-l oferise barbatul in mantie.


-De ce sunt legata? Ce vrei sa-mi faci?


-Tie? Nimic. Tu esti doar mancarea demonului. Treaba mea e cu iubitul tau Zombie.


-Lasa-l in pace pe Andy! Sa nu indraznesti sa te atingi de el!


- Crede-ma, frumoaso, eu n-o sa ma ating de el. El o va face pentru mine.


-Demonul?


A incuviintat, ridicandu-si privirea spre luna, si-apoi coborandu-si-o din nou spre mine.


-Vezi tu Hizy, eu am stiut inaintea ta c-o sa-l aduci inapoi. Inima ta n-ar fi putut accepta pierderea lui. Si datorita tie, acum o sa am propiul meu Zombie care sa-si murdareasca mainile in locul meu.


-Ce?!


-Exact ce auzi, frumoaso. O sa-ti transform iubitul in sclavul meu personal.


-Dar de unde ai stiut c-am cartea?


-Fiindca eu sunt cel care i-a zis demonului s-o lase acolo. Stiam ca nu vei rezista tentatiei de-a scotoci prin casa unei vrajitoare moarte. 


Oh, Doamne ce-am facut! E numai vina mea. Daca nu-l intalneam niciodata pe Andy, nu i-as fi distrus viata. Din cauza mea era Zombie. Si tot din cauza mea va dveni o marioneta in mainile lui Laur. Numai din cauza mea! Din cauza ca eram proasta, si nu gandeam deloc inainte de-a face ceva. L-am condamnat la o viata eterna, in ghiarele unui psihopat ca Laur.


Zgomotul unor pasi mi-a atras atentia. Era demonul. Si Andy.


-Andy!


-Hizy! M-a privit vinovat, cerandu-si scuze din privire. 


Demonul l-a intins pe-o masa de piatra, legandu-i incheieturile , dupa care i-a cerut medalionul lui Laur, punandu-i-l pe piept. De asemenea, mi-am dat seama ca in jurul picioarelor avea un fel de bretari metalice, desenate cu-n sarpe care se incolacea pe-o cruce. Probabil ca asa il slabise, ca sa-l poate aduce aici, fiindca din cate stiam eu, Zombie puteau sa doboare un demon.


Razele lunii si-au facut loc printre crengi, coborandu-se doar deasupra lui Andy. Si-atunci a inceput intreaga nebunie. Andy a inceput sa se zbata, schimonosindu-se de durere, in timp ce amuleta ii intra in piept. La propiu! Sangele se scurgea ca dintr-un lac, murdarind intreaga masa, iar chipul lui Andy devenea din ce in ce mai schimonosit. 


Dupa o vreme, in care l-am tot implorat pe Laur sa opreasca toata nebunia asta, el ignorandu-ma complet, totul s-a oprit. Razele lunii au disparut, si la fel si suferinta lui Andy. 


Demonul l-a dezlegat, scotandu-i si bretarile de la picioare. Si-a indreptat atentia spre Laur, cerandu-i plata, insa acesta i-a zambit, intalnindu-i privirea lui Andy - care intre timp coborase de pe masa, aratand ca un inger al razbunarii.


-Omoara-l, fu tot ce zise, inainte de-asi intoarce spatele scenei care incepu sa se deruleze in fata ochilor mei. Andy repezindu-se spre el si doborandu-l la pamant. Inclestandu-si degete in jurul gatului lui si smulgandu-i capul. 


Omorandu-l.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu