Inima nemiloasa
ochi de gheata
asculta-mi ruga:

iubeste neincetat
iubeste fara frica
iubeste pan-la final

Versuri by Maria


miercuri, 21 noiembrie 2012

Jason Statham



   Jason Statham s-a nascut pe 12 Septembrie 1967, in Sydenham, Londra. A fost membru al echipei britanice la Jocurile Olimpice de la Soul din 1988 si a facut parte din echipa nationala timp de zece ani. La sfarsitul anilor '90, este descoperit de un impresar care-i propune sa fie imaginea colectiei vestimentare - French Connection. Lucreaza in acea perioada ca manechin - revanzand pe piata neagra parfumuri de contrabanda si bijuterii.

In anul 1998, realizatorul Guy Ritchie ii propune o auditie intr-un stil aparte: Statham trebuie sa interpreteze rolul unui distribuitor pe piata neagra si se dovedeste a fi atat de convingator, incat Ritchie ii ofera un rol in "Jocuri, poturi si focuri de arma/ Lock, Stock and Two Smoking Barrels" . Statham interpreteaza aici un personaj care-i seamana: un vanzator ambulant care cunoaste toate dedesubturile meseriei.

In "Unde dai si unde crapa/ Snatch" (2000), al aceluiasi realizator, Statham intruchipeaza un biet cersetor, care-si incearca norocul in lumea boxului; este momentul care reuseste sa-l consacre in fata marelui public. In acest film joaca alaturi de Brad Pitt, Dennis Farina si Benicio del Toro. In acelasi an, joaca in primul sau lung-metraj in Statele Unite, "Pretul unui vis/ Turn It Up", de Robert Adetuyi. Un an mai tarziu apare in "Ghosts of Mars" si "The One". Apare, de asemenea, si pe afisul filmului "Jaf in stil italian/ The Italian Job" de F.Gary Gray (2003) si se reintalneste cu Guy Ritchie in Revolver (2004). L-am vazut si in The Transporter 2 (2004) de Louis Leterrier, scris si realizat de Luc Besson. In anul 2006, Statham joaca in filmul "Crank" si compara rolul din acest film cu viata sa reala.
Jason Statham aevoluat de la statutul de tanara speranta la cel de vedeta hollywoodiana. Starul din "Eroi de sacrificiu" dezvaluie felul in care regimul sau de viata il ajuta sa aiba forta si reflexele explozive ale unui erou de film. Geneza ascensiunii lui Statham nu e un subiect despre care el sa vorbeasca in detaliu, dar exista relatari apocrife despre faptul ca a fost remarcat de Guy Ritchie in timp ce vindea parfumuri dintr-un geamantan, la colt de strada, in cartierul Wembley. Dar e ceva adevar in povestea asta a unui baiat simplu care s-a aflat la locul si momentul potrivit. Ritchie e cel care l-a distribuit pe Statham in Jocuri, poturi si focuri de arma. A fost un succes rasunator. Statham a facut un salt extraordinar, devenind o legenda a ecranului in care-ti doresti sa crezi.
 
 Ultimele doua filme care le-am vazut cu el - extrem de bune! - si care au aparut anul asta.
 
The Expendables 2:
 
Eroii de sacrificiu s-au intors si de data asta este personal… Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) şi Hale Caesar (Terry Crews), împreună cu novicii Billy the Kid (Liam Hemsworth) şi Maggie (Yu Nan), se reîntâlnesc cu domnul Church (Bruce Willis), care îi angajează pentru o misiune aparent banală.

Pare o treabă uşoară pentru Barney şi mercenarii săi de şcoală veche, dar când lucrurile o iau razna, iar unul dintre ei plăteşte cu viaţa, eroii de sacrificiu sunt obligaţi să se lupte într-un un teritoriu ostil lor, în care şansele le sunt potrivnice. Hotărâţi să se răzbune, mercenarii provoacă haos şi distrugere în tabăra adversarilor, demolând tot ce le iese în cale şi demascând o ameninţare neaşteptată: trei kilograme de plutoniu, cantitate suficientă cât să modifice echilibrul marilor puteri nucleare ale lumii. Dar asta nu e nimic pe lângă răzbunarea împotriva ticălosului care l-a ucis pe unul dintre fraţii lor. Răzbunarea se va face în stilul eroilor de sacrificiu...
Sylvester Stallone, creatorul francizei The Expendables, reuneşte cele mai mari staruri ale filmului de acţiune şi aventură, o distribuţie de excepţie, în premieră pe piaţa cinematografică. The Expendables 2 este mult aşteptata continuare a filmului de mare succes la casă lansat în vara anului 2010, ale cărui încasări au depăşit 273 de milioane de dolari.

Al doilea film al seriei îi reuneşte pe actorii Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Terry Crews şi Randy Couture. Acestora li se alătură Bruce Willis şi Arnold Schwarzenegger, precum şi Liam Hemsworth, legenda artelor marţiale Chuck Norris şi Jean Claude Van Damme, Scott Adkins, dar şi actriţa chinezoaică Yu Nan, prima femeie din trupa "eroilor de sacrificiu".

Regizat de Simon West, după un scenariu de Sylvester Stallone şi inspirat de personajele create de David Callaham, Eroi de sacrificiu 2 este produs de Avi Lerner şi de Kevin King-Templeton, Danny Lerner, Les Weldon, iar producătorii executivi ai filmului sunt Boaz Davidson, Trevor Short, Danny Dimbort, Jon Feltheimer, Jason Constantine, Eda Kowan, Basil Iwanyk şi Guymon Casady.
 
   Safe:
 
După ce mafia rusească îi ucide familia, Luke, un expert în arte marţiale, crede că nu mai are pentru ce trăi: de fiecare dată când se ataşează de cineva, mafia va interveni. Dar într-o zi Luke o găseşte pe Mei, o asiatică de 12 ani urmărită de aceiaşi gangsteri care i-au ucis soţia şi o ajută să scape. Doar că Mei e un pion important în lumea răufăcătorilor din New York, iar decizia de a o apăra îl aruncă pe Luke într-un adevărat război între mafie, triadele chinezeşti şi poliţiştii corupţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu