Inima nemiloasa
ochi de gheata
asculta-mi ruga:

iubeste neincetat
iubeste fara frica
iubeste pan-la final

Versuri by Maria


marți, 13 noiembrie 2012

Adam Lambert


   
        Adam Mitchel Lambert s-a nascut in Indianapolis, Indiana, USA la 29 ianuarie 1982. La scurt timp parintii sai, Leila si Eber parasesc Indiana pentru California, San Diego, mai exact unde isi face studiile la Dear Canyon Elementary School, Mesa Verde Middle School apoi Mount Carmel High School.
Aici interpreteaza rolul lui Frederick in The Pirates of Penzance, urmand cursurile de teatru, si cor, cantand la multe dintre petrecerile evreiesti, primind un rol in The Musical: Ten Commandments, rolul lui Joshua. Primul sau rol il obtine la varsta de 10 ani ca Linus in You're a Good Man, Charlie Brown iar datorita acestei interpretari se indragosteste de scena si incepe sa ia lectii particulare pentru vocea sa uimitoare. De-a-lungul copilariei ia parte si la alte productii musical: Josepf and the Technicolor Dreamcoat, Grease, Fiddler on a Roof, The Music Man, Hello Dolly, Chess, Peter Pan (unde il interpreteaza pe capitanul Hook!).
La varsta de 19 ani pleaca in turneu pentru mai multe luni, cu Anita Mann Productions, intorcandu-se in State pentru a canta opera usoara in Orange County. Este distribuit in productia europeana Hair si in cea americana, Brigadoon si 110 In The Shade, culminand cu rolul lui Joshua in The Ten Commandments: The Musical, la Kodak Theatre alaturi de Val Kilmer. Urmeaza productia de pe Broadway, Wicked iar din 2004 apare in Upright Cabaret si Zodiac Show. In acelasi timp canta ca solist principal alaturi de o trupa rock, The Citizen Vein.
Adevaratul succes vine o data cu participarea sa la American Idol sezonul 8, unde la auditia din San Francisco incanta juriul cu Rock with You a lui Michael Jackson si Bohemian Rhapsody a celor de la Queen. Ajunge pentru inceput in Top 13, uimind emisiune de emisiune audienta cu calitatile sale vocale dar mai ales cu stilul unic de a interpreta piesele ce ii vor aduce ''standing ovations'' atat din partea spectatorilor cat si a juriului. Considerat a fi urmatorul American Idol de multi critici, aceste pierde finala in fata lui Kris Allen, un posibil motiv fiind aparitia catre finalul editiei a opta a unor poze in care se saruta cu un barbat, de altfel acesta recunoaste ca el este personajul din poze dar abia dupa finalul concursului admite intr-un interviu pentru Rolling Stone ca este gay. Impreuna cu primii 10 concurenti pleaca intr-un turneu de promovare prin Statele Unite. Dupa o prestatie senzationala alaturi de cei de la Queen pe scena de la American Idol se zvoneste ca va deveni urmatorul solist al trupei, dar lansarea in noiembrie 2009 a celor 2 albume Take One si For Your Entertainment, aduce un succes urias pentru Adam in State, devenind cel mai cautat artist.
Insa prestatia sa de la premiile musicale, American Music Awards 2009 e cosiderata una mult prea indecenta si imorala fiind interzisa si aspru criticat. In apararea sa acesta a declarat ca nu a facut nimic din ceea ce nu fac si artistele de sex feminin, care sparg bariera sexualitatii si a codurilor morale dar ca situatia se schimba brusc cand un barbat gay face exact acelasi lucru, el nedorind decat sa promoveze libertatea de expresie artistica. Este declarat de cititorii Rolling Stone Artistul Anului, devansand in preferinte pe Lady GAGA, primeste si premiul pentru Young Hollywood Award for Artist of the Year si Teen Choise Award for Reality/Variety Star.
Sarmant, cu mult sex-appeal, cu o personalitate foarte placuta, imbinand stilul teatral cu cel gotic si rock, o data ce urca pe scena se transforma radical devenind zgomotos, pasional aproape "violent" in exprimarea artistica! Uluitoarea promovare de care avut parte intr-un timp scurt ii ofera si ocazia de a interpreta piesa Time For Miracles, coloana sonora a filmului 2012!


      Videoclipuri:






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu