Inima nemiloasa
ochi de gheata
asculta-mi ruga:

iubeste neincetat
iubeste fara frica
iubeste pan-la final

Versuri by Maria


miercuri, 30 mai 2012

prada&#

Hai sa mai spun o intamplare ( nu poveste ) adevarata.

Cand eram in clasa a VII-a , cam de 14 adica , am fost intr-o Dumineca dimineatza, cam pe la ora 11 la o nunta. Lautarii cantau, nuntasii trageau din plosti, mirele si mireasa se pregatea sa mearga la biserica pentru cununia religioasa care avea loc dupa liturghia de Dumineca. Noi, eu si inca doi din sat , nefiind supravegheatzi ne-am apucat sa umblam prin casa socrului mic (tatal miresei ) fara nici un rost. Treaba era ca mireasa era urata in comparatie cu mirele dar oricine a incercat sa-i deschida ochii mirelui pana la nunta nu a avut nici o sansa; el o vedea frumoasa.
Deci am inceput noi trei sa colindam prin sopru,prin magazii si prin podul casei. Aici , in podul casei , am dat peste o lada de zestre si am deschis-o. Am ramas torzi trei blocati : in lada era un ceaun de mamaliga mare , plin 3 sferturi cu apa si in el erau doua broaste mari amandoua avand gurile cusute cu ata. Seful echipei , unu mai mare si mai puternic decat noi doi, a scos broasca si a taiat ata care tinea gurile broastelor cusute (inschise ). Nu am zis nimic, am inchis lada , am coborat din pod si ne-am tras linga lautari. Dupa circa 20 minute a izbucnit din nimic o cearta intre soacra mica si ginere , ginerele isi dadea cu pumnii in cap ca nu a vazut pe cine ia iar nunta s-a stricat. Dupa o zi a venit vecina soacrei mici la mama si a zis ca soacra mica o sa ne faca la toti trei ( eu si cei doi pretenari ) farmece ca sa nu se mai uite nimeni la noi. De atunci nu am mai amncat un fruct din gradina ei , nu am mai baut o inghititura de apa din fantana ce o avea la poarta si cand o vedeam o ocoleam ca pe un caine in putrefactie. Imaginea celor doua broaste cu gurile cusute mi-a ramas in memorie pana azi.
Ce este curios. Fata nu s-a mai maritat , la 8 (opt) luni a nascut un copil care nu se stia al cui este ( ea zicea ca e al mirelui ce a stricat nunta ) dar dupa 6 ani , cand copilul a crescut s-a vazut cine era tatal , in nici un caz mirele. De atunci cred in farmece !
 Sursa: http://www.roportal.ro/discutii/topic/72402-povesti-de-groaza/page__st__500

Un comentariu:

  1. Nasol...dar nu a spus daca el s-a insurat deci...ma rog
    te iubesc
    robii

    RăspundețiȘtergere